0535 014 66 49

PMYO Okul Seçimi

Pmyo Hangi Okulda Okurum.

[14.12.2017 14:25:25]

 Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza PMYO Okul Şeçimi  hakkında bilgi vereceğiz .

Polis meslek yüksek okulunda okumayı isteyen lise mezunu polis adaylarımız ygs nin de yaklaşmasıyla hedefleri hakkında bilgi sahibi olmak için bizlere polis meslek yüksek okullarıyla ilgili sıkça soru sormaktalar. Bir çok polis adayımız ise polis meslek yüksek okulu mülakatlarına nerede girebileceğini ve eğer ki polis meslek yüksek okulunu kazanırsa hangi ilde ve hangi polis meslek yüksek okulunda okuyacaklarını sormaktalar. Bizlerde bu yazımızda polis adaylarının hangi polis meslek yüksek okullarında okuyabileceklerini sizlerle paylaşacağız.

PMYO Sınavlarını Kazanırsam Nerede Okurum?

Polis meslek yüksek okulu sınavları bilindiği üzere 3 aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamaları geçen polis adayları polis meslek yüksek okullarını kazanmış oluyorlar. Polis meslek yüksek okullarını kazanan adaylar 2 yıl eğitim gördükten sonra ise polis meslek yüksek okullarından polis memuru olarak mezun olmaktadırlar. Yeni sınav sisteminin gelmesiyle bir çok değişikliğe gidilmişti ve yazılı sınav kaldırılmıştı. Önceki yıllarda polis meslek yüksek okulunu kazanan adayların okuyacakları okul bilgisayarlı sistemde otomatik olarak belirleniyordu. Günümüzde ise yapılan değişiklikle birlikte polis meslek yüksek okulunu kazanan adaylar ikametlerine en yakın polis meslek yüksek okulunda eğitim göreceklerdir. Yani sizin okuyacağınız okulu seçme şansınız söz konusu değil arkadaşlar. Örneğin; Osmaniye de ikamet eden birisi kendisine en yakın olan polis meslek yüksek okulu olan Adana Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulunda okuyacaktır. Sizlerde hangi pmyo da okuyacağınızı size en yakın pmyo ya www. KOOOOOOYYY buradan ulaşabilirsiniz. Tabi ki bu erkek adaylar için geçerli arkadaşlar çünkü bir çok okul karma değil.

Bayan adaylarda ise durum şu şekilde arkadaşlar 2 adet karma pmyo olduğu için adaylar Samsun da veya İStanbul’da okuyacaklardır. Burada gene seçim söz konusu değil arkadaşlar size en yakın hangi okul ise onda okuyabilirsiniz.

Polislik (Pomem Pöh Pmyo Paem) Sınavları Bilgi Platformu

Not: Eğer yazılarımızı ve haberlerimizi beğeniyorsanız lütfen yorum ya da beğeni bırakınız.


Diğer Haberler