0535 014 66 49

Polis Akademisi Başkanı'ndan Önemli Polis Alımı Açıklaması

Alımların olacağı henüz tartısılırken Baskan Sn. Çolak 2018 alımlarını Açıkladı.

[14.12.2017 12:46:55]

 

Polis alımları hakkında önemli açıklamalar yapan Sn. Çolak POMEM mezuniyet törenine katılan Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, 2018 yılı polis alımı ile ilgili önemli açıklamada bulundu. Çolak açıklamasında 2018 yılı sonuna kadar yapılacak polis alımına ilişkin bilgi verdi.

Aydın Polis Meslek Eğitim Merkezi 20. dönem mezuniyet töreni düzenlendi. düzenlenen mezuniyet töreninde Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak yeni polis alımı için müjdeyi verdi.

Polisin görevinin devletine sadakatle millete hizmet etmek, devletin kanun ve nizamını temin ederken vatandaşın hakkını korumak olduğunu söyleyen Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulmaktan asla geri durmayın. Aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin." ifadelerini kullandı.

Devletin Tüm İmkanlarını Seferber Ettik

Türk polisinin omuzlarına yüklenen ağır ancak ulvi sorumluluklarını içeren görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını dile getirerek, "İyi yetiştirilmiş, devletine sadık, milletine bağlı uğruna gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmeyen kahraman polislerimiz, gece gündüz demeden görevlerini büyük bir özveriyle sürdürmektedir. Bizler, polislerimizin aldığı eğitimlerin kalitesini arttırırken ihtiyacı olan donanımı sağlamak için devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz." diye konuştu.

İstikrar Abidesi

Altınok, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne kastedecek her türlü şer odağının başını ezmekten geri durmayacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ülkemiz bugün olduğu gibi yarın da bölgesinde bir istikrar abidesi olarak kalmaya ve tüm mazlum milletlere umut ışığı olmaya devam edecektir. Sevgili öğrenciler, sizler ülkemizin özeti gibisiniz. Sizlerin hiçbir grubun, şahsın, ekibin değil milletin ve devletin polisleri olarak görev yapmaya talip olmanızı bekliyorum. Sadakatiniz devletinize, hizmetiniz milletinize olsun. Göreviniz devletin kanun ve nizamını temin etmek, vatandaşın hakkını korumak ve halkla devlet arasında köprü olmaktır. Çalışmaktan, araştırarak doğruyu bulmaktan asla geri durmayın. Aklınızı ve vicdanınızı kimseye kiraya vermeyin."

6250 Mezun Var

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak, 415'i Aydın'da olmak üzere yurt genelinde toplam 6 bin 520 polisi mezun ettiklerini belirterek, polis akademisi olarak en mutlu günlerinde birini yaşadıklarını ifade etti.

Yeni Polis Alımı

14 yıl içinde 3 bini özel harekat, 49 bin polis memurunu mezun ederek teşkilata kazandırdıkları söyleyen Akademi Başkanı Çolak, "Hedefimiz 2018 sonuna kadar 85 bin rakamını bulmak. Bu rakamların hedefi hain FETÖ’yle mücadelede zafiyet yaşamaktan ziyade daha da güçlendiğinin göstergesidir." dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise emniyet teşkilatının bugün zamanın ruhunu kavrayan uygar dünyayı anlayan, önemseyen hukukun üstünlüğü, temel hak ve özgürlükler ve insan hakları konusunda duyarlı polisler yetiştirme misyonunu üstlendiğini vurguladı.

Okul birincisi Mehmet Can Metin de yapığı konuşmada, sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını, kutsal mesleğe adım atacakları için mutlu, saygı ve sevgiyle bütünleştikleri okullarından ayrıldıkları için üzgün olduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından yeni mezun polisler yemin etti ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Polislik (Pomem Pöh Pmyo Paem) Sınavları Bilgi Platformu

Not: Eğer yazılarımızı ve haberlerimizi beğeniyorsanız lütfen yorum ya da beğeni bırakınız.


Diğer Haberler