0535 014 66 49

Pomem Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi

Polislik (Pomem Pöh Paem Pmyo) Eğitimi Veren Okullar

[14.12.2017 12:21:29]

 Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin tarihçesi, yeri, mevcut Emniyet müdürü ve  iletişim bilgileri vereceğiz .

Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi ilk olarak 15.05.2006 tarihinde alınan Siirt Polis Meslek Yüksek Okulunun kurulmasına dair Bakanlar Kurulu Kararı 02.06.2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi yer ihtiyacının, 2. Endüstri Meslek Lisesi olarak kullanılmak amacıyla İMKB tarafından yaptırılarak devlete hibe edilen, ancak ihtiyaç bulunmadığı için henüz faaliyete geçirilmeyen 9908 m² kapalı, 8092 m² açık olmak üzere toplam 18.000 m² kullanım alanından oluşan yeni okul bina ve tesisleri ile karşılanmasına karar verilmiş,İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan bir protokolle bahse konu yer Siirt Polis Meslek Yüksek Okuluna tahsis edilmiştir.

Mevzuat gereği kesin devir işlemi yapılamadığı için, tahsisin “geçici” kaydıyla yapılması ve ihtiyaç halinde ek protokoller yapılarak beşer yıllık dönemler halinde sürenin uzatılması uygun görülmüştür.

Bina ve tesislerin tüm tadilat ve tefrişat işleri Siirt İl Emniyet Müdürlüğü tarafından takip edilmiş ve bilahare atamaları yapılan Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu personeline teslim edilmiştir.

Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi o zamanki polis meslek yüksek okulunun açılışı açılışı 15.09.2006 tarihinde Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmış, İçişleri Bakanı Sayın Abdülkadir AKSU, Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin ÇELİK, Turizm Bakanı – Siirt Eski Valisi Sayın Atilla KOÇ, Siirt Valisi Sayın Hüseyin Avni MUTLU ve Emniyet Genel Müdürü Sayın Gökhan AYDINER törende hazır bulunmuşlardır.

Siirt Polis Meslek Yüksek Okulu geçtiğimiz yıllarda Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğüne dönüştürülmüştür.

Siirt Polis Meslek Eğitim Merkezi Adres İletişim Bilgileri

Adres : Kooperatif Mahallesi Hz.Fakirullah Caddesi No:301 56100 Merkez/SİİRT

Web Sitesi : www.siirtpmyo.pol.tr

E-Posta : [email protected]

Telefon : 0 484 224 87 46

Faks : 0 484 224 87 45

Polislik (Pomem Pöh Pmyo Paem) Sınavları Bilgi Platformu

Not: Eğer yazılarımızı ve haberlerimizi beğeniyorsanız lütfen yorum ya da beğeni bırakınız.


Diğer Haberler