0535 014 66 49

23. Dönem Polislik Alımları Ne Zaman Yapılacak ?

Lise mezunlarının merakla beklediği 23. Dönem Polislik Alımları Ne zaman Yapılacak

[2.04.2018 22:45:18]

23. Dönem Alımlarının edinilen bilgilere göre yakın zamanda yapılacağı ve 22. Dönemin Pomem alımı olmasından da kaynaklı 23. Dönemin Pöh olması kuvvetle muhtemel bir hal almıştır. Polis Akademisi görevlisi başkan yardımcısı Doç. Dr. Ayhan, 23. Dönem Pomem için bakanlıktan alınan talimat doğrultusunda çalışmaların başlatıldığı ve başvuruların Ağustos  ayı civarında alınacağı söylenmiştir.

23. Dönem PÖH Alımı Ne Zaman

Ağustos ayında başvuru sürecinin başlaması durumunda Ağustos ayını takip eden 2 ay içerisinde sınavların yapılması kuvvetle muhtemeldir. Peki 23. Dönem  Pöh alımı olursa şartlar ne olacak alımlarda bayanlara yer verilecek mi? Herkesin merakla beklediği alımlarda PÖH olması durumunda KPSS şartı olmayacak ve Bayanlar içinde yine 10000 kişilik bir alımda en az 1000 kişilik bir kontejan bayana yer verilmesi beklenmektedir.

23. Dönem Pöh Alımının  yine aynı Pöh alımlarındaki şartların korunacağı fakat yeni getirilen düzünlemeleride içeriğe ekleneceği düşünülmektedir. Örn. Bu eklentiler dövme şartı

23. Dönemin Pöh alımı olması ihtimali 22. Dönem Pomem Alımlarındaki başvuru sayısının az olmasından ötürü 23. Dönemin Pöh olma olasılığı oldukça artmıştır.  En son PÖH alımının başvuru sayısı 300.000 civarı olması 23. Dönemin Pöh olma olasılığını arttırmıştır. Özellikle Bayanlarında Pöh alımında kendilerine yer istemeleri  herhangi bir Pöh alımında başvuru sayısının oldukça çok olacağı yaptığımız araştırmalarda mevcuttur.

23. Dönem Pöh OIlması Durumunda Parkur Değişir mi?

Herkesin merakla beklediği bir diğer konu ise parkur bir önceki alımda parkurun değişmesinden ötürü parkurun bir hayli zor olduğu bilmekteyiz hatta Pomem parkuruna göre Pöh parkurunun oldukça zor olması  bir hayli tartışılmıştı. Herhangi bir Pöh alımı olması durumunda bayan alımı açıklanırsa eğer parkurun değişmesi mecburiyet olacağını düşünmekteyiz. Bunun nedeni ise mevcut parkurun bayanlar için bir hayli zor olmasıdır. Bayanlar ve Erkeklere ayrı ayrı parkur uygulamasının da zor olmasından  dolayı parkurun değişeceğini düşünmekteyiz.

Polislik Sınavları Bilgi Platformu olarak en güncel haberlere ulaşmak için bizi takipte kalın.


Diğer Haberler